Företag

För information om våra samarbetspartners, klicka på företagensloggorna

Guld

Silver

Brons

AFRY är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vi är drygt 16000 anställda utspridda över hela världen, varav ca 10 000 sitter i Sverige.

 

På våra kontor sitter många discipliner, såsom byggkonstruktion, geoteknik, transportation, miljö, brand, akustik, el, storkök, process- samt produktteknik, m.fl. Detta ger oss möjligheten till ett stort internt nätverk, där vi alltid har någon att bolla frågan med. Vi är ett helt unikt konsultföretag med kompetens i princip alla branscher.

 

AFRY är ett företag med ett högt kundfokus, där alla medarbetare förväntas ta ett stort rollansvar i projekten. Vi ser individen! Vi tror på samarbete! Vi löser problem och vi firar tillsammans! Kom till vår monter om du önskar att veta mer om hur vår vardag ser ut på konstruktion, geoteknik eller transportation eller hur det är att arbeta på AFRY.

 

Byggkonstruktion Östergötland: Verkar i hela den östra delen av Sverige med kontor i Norrköping, Linköping, Nyköping och Motala. Vi är allmänkonstruktörer som arbetar med varierade material över alla varianter av projekt vare sig det är skolor, bostadshus, industrihallar eller sjukhus. Vill du vara med och lösa utmaningar samt bidra till samhällsutvecklingen så är detta sektionen för dig!

 

Geoteknik Sektion Mitt: Finns i Linköping, Norrköping, Nyköping, Kalmar, Västerås, Örebro och Karlstad. Vi består av handläggande geotekniker, uppdragsledare, hydrogeologer, fältgeotekniker m.m. Hos oss finns möjligheten att jobba med det som passar dig! Kanske vill du jobba brett och allmänt inom geoteknik? Kanske vill du specialisera dig inom ett visst område och eller vill du arbeta mer som uppdragsledare och teknikansvarig? Rollen som geotekniker är spännande och arbetsuppgifterna är varierande.

 

Transportation sektion mitt: Finns i Jönköping, Karlstad, Linköping, Norrköping, Linköping, Örebro Uppsala och Västerås. Vi består av uppdragsledare och projektörer med kompetenser rörande landskap, VA och vägteknik. Vill du vara med och ta med framtidens infrastruktur är detta sektionen för dig. Vare sig du är intresserad av små cykelvägar i gatumiljö eller stora motorvägar ute på landsbygden så har vi projekt med en storlek och komplexitet som passar dig.

 

Välkommen!

Arqly är din partner inom arkitektur, byggledning, projektledning och konstruktion. Tillsammans med våra uppdragsgivare skapar vi inspirerande, vackra och smarta byggnader, hållbara för generationer. Hos oss på Arqly är vi 60 stycken konsulter som jobbar för att våra kunders visioner ska bli verklighet. Vi har funnits sedan 1975 och verkar sedan januari 2021 under namnet Arqly.

 

Våra kontor och medarbetare finns i Norrköping, Linköping, Nyköping, Halmstad, Stockholm, Ludvika, Borlänge och Västervik, men vi stannar inte där. Vårt avtryck hittar du i hela landet. I nytänkande stadskvarter, lummiga parker och inspirerande rum.

 

På Arqly jobbar vi utifrån den fina kombinationen av att vara: Engagerad, Professionell och Kreativ – med en tillvaro i Balans. Det här är vår filosofi, The Arqly Way.

 

Ett engagemang som märks, från vision till verklighet.

ED Byggs vision är att vara det moderna värdeskapande byggföretaget som bygger hållbara samhällen. Hållbarhet är en självklar del av verksamheten och organisationen. Vi har sedan 2008 varit certifierade enligt ISO-standarden. Vår verksamhet genomsyras av våra värdeord Lagarbete, Ansvarstagande, Kvalitet och Engagemang. ED står för öppenhet och en av våra stora styrkor är att skola upp nya medarbetare för att skapa framtidens ledare till att utveckla ett socialt och hållbart samhälle. I dagsläget har vi projekt i Malmö, Linköping, Söderköping, Norrköping och Södertälje.


NCC är byggföretaget med expertis att hantera komplexiteten i en byggprocess från start till mål som ger en positiv påverkan på samhället och bidrar till dess utveckling och är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretag med mängder av spännande projekt.

 

Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Vi arbetar i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

Rejlers - Home of the learning minds!


Rejlers erbjuder tekniska konsulttjänster som skapar värde för kunder inom områdena buildings, energy, comsec, industry och infra. Genom att sätta samman experter med olika kompetenser tar vi fram innovativa, affärsmässiga och hållbara lösningar. Vi gör det med allt ifrån förstudie och planering till design, konstruktion, projektering och projektledning.


Vi är 2 400 medarbetare på cirka 70 orter i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. I Sverige arbetar närmre 1 200 konsulter över hela landet. Varje år genomför Rejlers cirka 15 000 kunduppdrag.


Vill du veta mer om oss? Spana in vår Youtube-kanal ”Rejlers Play”, lyssna på vår podd ”Nytänkarna” eller besök vår hemsida www.rejlers.se!

Vi är Specialfastigheter


Specialfastigheter äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet.


Vi är en säker, trygg och aktiv fastighetsägare med fokus på långsiktiga relationer. I nära samarbete med våra kunder definierar vi vad som krävs av dagens och morgondagens säkerhetsfastigheter.


Specialfastigheters ägare – svenska staten – ställer tydliga krav på verksamheten och på hur vi agerar mot omvärlden. Vi är en viktig samhällsaktör och ska vara ett föredöme i arbetet för en hållbar utveckling. Det tankesättet genomsyrar allt vi gör idag och det vi planerar för framtiden.


Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde på cirka 30 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra drygt 170 medarbetare.


 www.specialfastigheter.se

Vilka är Stångåstaden?


Stångåstaden ägs av Linköpings kommun och förvaltar cirka 18 500 bostäder. Med drygt 25% av bostadsmarknaden är vi Linköpings största aktör. Vi har ett viktigt uppdrag – att tillhandahålla bra bostäder till alla, och att aktivt bidra till en bättre framtid för våra kunder, för Linköping och vår bransch.

Vi satsar rejält på att bygga bort bostadsbristen och ökar investeringstakten för nyproduktion, ombyggnation och stadsdelsutveckling. Och vi söker hela tiden medarbetare som kan göra oss ännu bättre och se till att vi alltid ligger ett steg före. 


Vad jobbar man med på Stångåstaden?


Vi på Stångåstaden bygger Linköping. Det är ett stort ansvar och en viktig uppgift. Eftersom vi är ett stabilt företag med stark ekonomi och ett långsiktigt tänkande, har vi resurserna som krävs för att kunna göra skillnad på riktigt. Här jobbar byggprojektledare, koordinatorer för nyproduktion och ombyggnation, energijägare (ja precis 😊) och ungefär 170 personer till!

Som medarbetare hos oss möts du av en öppen företagskultur där du får möjlighet att utvecklas. Du får:

  • Utveckla, driva och förverkliga idéer 
  • Frihet under ansvar 
  • Utmanande arbetsuppgifter 
  • Härlig gemenskap
  • Stark drivkraft att nå vår vision: ett steg före


Visste du förresten att vi flera år i rad utsetts som en av Sveriges bästa arbetsplatser? Det är vi riktigt stolta över! För det betyder att våra medarbetare är kompetenta och professionella – samtidigt som vi är varma, omtänksamma kollegor som gärna har lite skoj på jobbet. Vi hjälper varandra att bli bättre, helt enkelt. Ta en titt bakom kulisserna i Livet på Stångis: https://livet.stangastaden.se/ och avgör själv.


Länkar:


Webb

LinkedIn

Instagram

Facebook


Kom och lyssna på Robert Bäckströms yrkesresa och hans spännande projekt. Han är byggnadsingenjör och jobbar som projektledare inom nyproduktion hos Stångåstaden.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer.

Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.


För ytterligare information, www.sweco.se

Vi skapar bättre samhällen


Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland Litauen Polen och Bulgarien. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.


Hållbarhet

Vårt mål är att skapa hållbara värden i alla våra samhällsuppdrag. Tyréns medarbetare utvecklar långsiktiga lösningar och levererar hållbarhetstjänster i våra uppdrag. Tillsammans med våra kunder identifierar vi lösningar som är hållbara ur såväl ett ekonomiskt som ekologiskt och socialt perspektiv.


Nyfikenhet är nyckeln till kompetens

Utan nyfikenhet kan vi inte lösa morgondagens frågor. Vi på Tyréns värdesätter därför viljan att hitta nya lösningar och att känna lust till ny kunskap. Ny kompetens växer också fram ur uppmuntran, därför stimulerar vi kunskapsutbyten och engagemang som leder till utveckling. Tillsammans med Sven Tyréns Stiftelse och andra finansiärer lägger Tyréns medarbetare ned ett stort engagemang i utvecklingsprojekt för att utveckla samhället.

 

Länkar

www.tyrens.se

LinkedIn

Instagram

Facebook

Twitter

WSP är ett av världens ledande analys-och teknikkonsultföretag. Vi verkar på våra lokala marknader med stöd av global expertis. Som tekniska experter och strategiska rådgivare har vi tillgång till ingenjörer, tekniker, naturvetare, planerare, utredare och miljöspecialister liksom professionella projektörer, konstruktörer och projektledare. Vi erbjuder hållbara lösningar inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Med drygt 49 000 medarbetare på 550 kontor i 40 länder medverkar vi till en hållbar samhällsutveckling. I Sverige har vi omkring 4 200 medarbetare.


Vår verksamhet bedrivs inom WSP Advisory, WSP Bro & Vattenbyggnad, WSP Byggprojektering, WSP Environmental, WSP Management, WSP Process, WSP Samhällsbyggnad och WSP Systems.

Magnolia Bostad är verksamt från Ystad i söder till Luleå i norr.

Vi är en ledande samhällsutvecklare som utvecklar nya boenden, främst hyresrätter men även bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell. Boenden utvecklas både för försäljning och för egen förvaltning.

NIRAS är en skandinavisk konsultorganisation med 2 500 medarbetare och bedriver verksamhet i över 100 länder. Vi har samlat alla professionella tjänster kopplade till samhällsbyggnad under ett tak såsom byggnation, facility management, arkitektur, lokalförsörjning, hyresgästrådgivning, energi, miljö, vattenbyggnad, infrastruktur, processindustri samt utvecklingssamarbete. I Sverige är vi cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Norrköping.


På NIRAS ser vi hållbarhet som en naturlig del av det dagliga arbetet. FN:s 17 hållbarhetsmål är integrerade i vår affärsstrategi och vi arbetar aktivt för att skapa hållbara lösningar för våra kunder.

Norrköping är en stad i förvandling. Stadens silhuett med byggkranar skvallrar om hur Norrköping växer så det knakar. I Inre hamnen skapas en härlig stadsmiljö med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål: badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.


Vill du också vara med och skapa Norrköpings framtid? Välkommen till oss så berättar vi mer!

PE är ett ledande konsultföretag med fokus på byggnader och allt runtomkring. Vi är cirka tusen medarbetare på ett 20-tal orter runt om i Sverige. Hos oss finns en bredd av expertis i alla faser av en fastighets livscykel - från förädling av råmark, till uppförande och modernisering av befintliga byggnader. Vi tar oss an de mest svåra uppdragen, vi har till exempel konstruerat några av Sveriges högsta byggnader. Vi ser hållbarhet i många olika perspektiv och anlitas ofta i tidiga skeden med uppdrag att identifiera smarta åtgärder. Vår vision har varit tydlig sedan starten 2006: att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar.

 

Vi söker alltid dig som delar vårt engagemang. Connecta med oss på pe.se/karriar för att inte missa spännande möjligheter.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 medarbetare och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne.

 

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger.

 

Vi är många som jobbar i Peab. Alla har vi olika personligheter och uppgifter men är lika på ett sätt: vi hämtar kraft och inspiration från våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig - JUPP. Som medarbetare jobbar vi bättre tillsammans, det gör att vi utvecklas och har kul på jobbet.

 

Våra kunder uppskattar att vi finns lokalt och kan möta deras behov, vilket är viktigt för oss. Därför förväntas ledare i Peab vara ansvarsfulla entreprenörer och modiga förebilder som förstår vår omvärld och låter människor växa.

 

Vi kan erbjuda sommarjobb, praktik eller möjlighet att skriva ditt examensarbete i Peab.

 

Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull, och som vill jobba, trivas och utvecklas som Nordens Samhällsbyggare.

Pontarius är en samhällsbyggnadskonsult som integrerar affärsutveckling, finans, juridik, management och teknologi. Vi drivs av en passion av att förbättra resultat och prestanda för våra kunder; både på organisationsnivå och för de produkter och tjänster som de erbjuder.


Med ett holistiskt synsätt använder vi oss av kompetenser från flera olika områden för att få bredast möjliga insikt och kunskap i planering, genomförande och uppföljning av projekt.


Structor Östergötland AB


Structor Östergötland AB är ett specialistföretag med fokus på projekt- och byggledning samt kontroll och besiktning inom bygg-, installations- och anläggningsprojekt för näringsliv och allmännyttig verksamhet.


Vi är projektledare och besiktningsmän med lång erfarenhet från både entreprenör- och beställarledet, vilket ger oss den inställning, attityd och kunskap som krävs för att ro våra uppdragsgivares projekt i hamn till rätt kostnad, kvalitet och funktion.


Structor Östergötland AB bildades hösten 2002 och har kontor i Norrköping.


Structor Östergötland AB:s mål är att vara en kompetent och engagerad samarbetspartner vars strävan är att alltid leverera högkvalitativa tjänster och ständigt söka den bästa och mest effektiva lösningen för våra uppdragsgivare. Enkelhet i organisation och administration är ledstjärnor.


Bolaget är väl etablerat i regionen men är i ständig utveckling.

Starta ditt liv som ingenjör med oss 

 

Sveriges Ingenjörer är ett fackförbund för dig som studerar till eller arbetar som ingenjör. Vi stöttar dig redan under studietiden och förbereder dig för din framtida karriär som ingenjör.  

För endast 15:-/mån får du förmånliga försäkringar, tillgång till stipendier, ett oslagbart nätverk och rådgivning. Du får även tillgång till Ny Tekniks digitala premiumtjänst, där du kan läsa om det senaste inom innovation, teknik och entreprenörskap. 

Medan du fokuserar på dina studier, fokuserar vi på dig. Bli medlem idag. 

 

Bli medlem som student! 

TEAB - en ung aktör med gedigen erfarenhet

 

Efter många år i anläggningsbranschen med erfarenhet av kalkyl, arbetsledning, entreprenad och VD-rollen i ryggen startades Total Entreprenad i Motala AB - TEAB i september 2019.

TEAB:s verksamhet är indelad i två grenar. I närområdet, främst i Östergötland, är fokus mark- och anläggningsprojekt, där vi finns nära våra kunder med kontor i Motala, Linköping och Norrköping. Den andra grenen är kraftverksanläggningar med byggnation av vindkraftverk/parker och solpanelsparker, med hela landet som arbetsfält.

TEAB är ett starkt team av kompetenta och engagerade medarbetare och samarbetspartners.

 

I dag närmar vi oss 50 medarbetare och söker kontinuerligt efter ytterligare duktiga och engagerade personer som vill bli en del av vårt team.

Kolla gärna in vad som sker ute på våra projekt på LinkedIn & Facebook eller besök vår hemsida www.teab.nu för mer information!

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB är en resursstark heltäckande aktör inom bygg-, byggservice- och marksektorn i Östergötland. Med ägare, ledning och medarbetare som bor i närområdet är vi ett konkurrenskraftigt lokalt alternativ till de allra största rikstäckande byggföretagen. Vi är övertygade om att vi genom god laganda och hög kvalitet i våra uppdrag skapar en arbetsplats där vi trivs, utvecklas och har KUL på jobbet.